Fyrverkerier av tacksamhet

Som sagt, minutplanering va det ja ...
Det jag dock glömde bort att klämma in var ju tid vid datorn för att säga hej och gott nytt till er.
Jag får skylla på att jag fortfarande anser mig vara rookie inom blogg-världen, det blir nämnligen ingen årsresumé i bildform heller. Däremot vill jag passa på att tacka er som följer mig för det här året. Nästa nyår hoppas jag på att få tacka för ett helt år och inte bara några månader som nu.
 
Gästerna har gått hem och jag har redan, kvickt som ögat, städat bort alla tecken som skvallrar om en fest för över 20 pers. 2 av 3 barn sover redan och jag är inte långt ifrån. Allt som kunde planeras gick enligt planen och alla önskningar om uppförande av barn, nöjda gäster och god mat slog in. Kvällen har varit mer än lyckad! Paljetterna på min klänning speglar min insida just nu. De gnistrar i guld, må alla dessa fina familjer följa oss in i nästa år och nästa och nästa. Om och om och om igen. Amen.
 
 
 

Kåt, glad och tacksam

Jag går snart in på en minutplanering inför imorgon. Det är mycket att göra men inte för mycket. Allt är så pass förberett att rum för både misslyckande och oförutsedda händelser finns.

Ju mer jag planerar ju säkrare blir jag på att jag är bra på det, riktigt jävla bra. Det är något sånt här jag borde jobba med. Inte nödvändigtvis att planera nyårsmiddagar för förmycket folk på för liten yta men att styra saker. Att få dem att klaffa och i mötet bilda magi. Det vore ju fan om man som snart fyrabarnsmamma inte skulle vara en jävel på att organisera men jag älskar det. Jag går upp i det och gör projektet till en del av mig, det växer fast likt en ny kroppsdel, en kroppsdel som jag till skillnad från de övriga älskar.

Men så ska jag ju bli författare också. Och mamma till en till. Och se alla mina barn. Och vara en bra fru. En god vän. Stark, snygg, sexig. Kåt, glad och tacksam. 
Och så var det ju de där med att unna sig egentid ...

Längtan och förväntan

När det inte blir som jag tänkt mig blir det snudd på ingenting. Minsta motgång golvar mig idag och illamåendet har kommit krypande tillbaka. Jag har fått mina måsten gjorda men inget av mina viljor och absolut inget spontant utöver det.
 
Min man tränar med Lola på MiniSats nu, jag va där en sväng imorse men beskedet att det var fullt just då tog kol på dagens ambitioner. Jag vände om med tanken att träna nu med honom men det stannade vid en tanke.
Jag känner inte igen mig själv när jag inte orkar. Jag brukar kunna köra på utan att ens känna efter i vanliga fall men nu bromsar jag innan jag ens börjat rulla. Jag vill känna fartvinden i håret igen, i med vind eller motvind spelar ingen roll, bara blås mig av stolen.
 
Vi skulle kunnat fira nyårsafton ikväll, så redo är vi. Allt är handlat, preppat och fixat. Bord, stol och duk står och väntar i hallen på att få ställas upp. Maten längtar efter att få bli tillagad från sina hyllor i kyl och skafferi. Dammsugaren skriker efter att få gå varm. Imorgon ska det stökas redan från start, jag ska skriva en tidsplan över ordningen på upplägget där jag även hoppas på att kunna klämma in både träning och minst 20 min framför spegeln innan gästerna kommer och fördrinken ska kyla dess strupar. Kyla ner för att sedan värma upp i glödande samtalsämnen. Vi är ett bra gäng imorgon. Jag längtar med förväntan.
 
Jag känner mig redan bättre till mods efter att få ha gnällt lite här och peppat lite inför imorgon.