Forntid och framtid

Söndagen igår var ångest hela dagen och inte är den lindrigare idag när alla de tre har åkt. Det är jag och min lilla kvar och hur mysigt det än är så är det ensamt. Hon frågar efter de andra högt när jag gör det lågt i mitt huvud och i mitt lämnade hjärta. Var är de? Vad gör de? Och tänker de på oss så som vi gör på dem varenda minut av dygnets alla timmar?
 
Frågan om de saknar mig så som jag saknar dem vill jag inte ställa mig då svaret är för uppenbart. I barnens fall är det väl tur egentligen, jag önskar inte dem att sakna något i livet, bara längta.
I min mans fall svider det uppenbara något mer, lika väl som det krävs två för tango krävs det två desperat beroende av den andres närhet för att stanna tillsammans alltid och ge upp alla de andra drömmarna livet utvecklade för en. Vi är inte de två, jag är bara en.
 
Fredagen extra räckte inte långt då de två följande dagarna av helgen spenderades på olika håll. Dock fick vi kvällar och nätter och jag har sovit riktigt gott. Min allt för utvilade hjärna tänker nu ännu mer än vad som är bra för varken mig eller andra. Tiden tillsammans plussar på ångesten i ensamheten när han åkt och jag fasar redan nu efter dagarna som följer efter vår vecka i Grekland. Om 14 dagar är vi där och jag är livrädd över att inte kunna njuta, stanna tiden och älska där och då. Så som minnet sviker mig bakåt i tiden önskar jag att tankarna på framtiden kunde göra istället ...

Aktivitetsdagar

Med ett flertal barn anser vi att det är viktigt att dela upp sig ibland. På tumanhand blir både barnet och föräldern sedda och för oss, i vår familj, finns det ett behov utan just det. Så idag hade jag en heldag med Jolene och imorgon har min man en med Charlie, Lola får ingen egen dag då hon typ har alla dagar redan.
Egentligen var det Jolene´s födelsedagspresent att ha en shoppingdag i stan, en lunch och en aktivitet på eftermiddagen. Aktiviteten bestod av att få stå framför kameran och aggera modell, i en riktig studio, hos en riktig fotograf. Som tur är råkar jag känna den bästa och hon är fantastisk som ställde upp för oss, ni ska få se bilderna när vi får dem.
 
Charlie fick en dag mest för att han aldrig får något och för att Jolene oftast som alltid får allt. Det tillhör att säga att hon oftast som alltid önskar sig upplevelser över materiella ting till skillnad från sin storebror. Han fick dock presentkort på bio samt i några affärer när han fyllde år så det fick kittas ihop till en liten aktivitetsdag det med.
 
Alla barn är jätte nöjda med detta upplägg och även vi som föräldrar, dock inte vi som par som då inte ses på hela helgen!
 
Bakom kulisserna.

Choklad och salt karamell

Näst intill perfekt, men det kräver energi och när den tar slut är väggen stor, hård och kall.

Ett bra träningspass med min syster då det hemmavarande barnet togs hand om på den tillhörande barnpassningen. En lunch i solen med min man medan vår dotter lekte i parken. Medan hon sov bakade jag en tårta av choklad och salt karamell samtidigt som jag tvättade fönstren i köket.
Jag älskar att annordna middag när gästerna i fråga tar med typ allt ätbart. Ostar tillsammans med alla dess tillbehör, chark och massa frukt. Själv kokade jag lite pasta ändå är jag helt slut nu ...

Jag har kladdat in min kliande mage med ett lager av Weleda olja och hoppas nu på att slippa massera in den i huden på egen hand.